"Teknolojik Değişimler Eğitimi Fazlasıyla Etkileyecek" - Kulis Haber

Son Dakika

Kulis Haber

Olayların arka planı

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Nisan 2019 Pazar

"Teknolojik Değişimler Eğitimi Fazlasıyla Etkileyecek"

BYV Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Aydın, "Dijital dönüşümün en fazla etkileyeceği alanlardan birinin eğitim olacağı söyleniyor. Yeni eğitim teknolojileri eğitimi köklü bir şekilde değiştirecek. Eğitim, bugünü değil geleceği düşünerek tasarlanmalı ve evrensel ihtiyaçlara karşılık gelecek şekilde dizayn edilmeli" dedi. 


'Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu IBPF 2019', Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) tarafından Harbiye Cemal Reşit Rey Salonunda düzenlendi. BYVMütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Aydın, forumun bu yıl 8'incisini düzenlediklerini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu'nun son raporunda, 2020 yılında gerekli olacak en kritik becerilerin açıklandığını anlatan Aydın, bunların 'kritik düşünme becerisi', 'yaratıcılık', 'kompleks problemleri çözme becerisi', 'duygusal zeka becerileri', 'muhakeme ve karar verme becerileri', "müzakere becerileri', 'bilişsel esneklik' ve 'öğrenme çevikliği' olduğunu belirtti. Ülkelerin, şirketlerin ve bireylerin, dijital dönüşüm ajandası olduğunu söyleyen Aydın, şöyle konuştu:
"Artık Japonya'da 5.0 kavramı ortaya atıldı. 25 milyar cihazın birbiriyle konuşacağı düşünülüyor. Her evde ortalama 13 dijital ekran olacağı öngörülüyor. Meslekler kökten değişecek. Bu dijital dönüşümle beraber binlerce iş ölecek, on binlerce yeni iş doğacak. Bugün ilkokula giden bir çocuk üniversiteyi bitirdiğinde bugün bildiği mesleklerin yüzde 65'i olmayacak. Önceki sanayi devrimleri mavi yakalıların işlerini elinden aldı. Bu seferki sanayi devrimi beyaz yakalıların işlerine talip. Dijital dönüşümün en fazla etkileyeceği alanlardan birinin eğitim olacağı söyleniyor. Yeni eğitim teknolojileri eğitimi köklü bir şekilde değiştirecek. Eğitim, bugünü değil geleceği düşünerek tasarlanmalı ve evrensel ihtiyaçlara karşılık gelecek şekilde dizayn edilmeli."
'ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MUTLAKA GELİŞTİRİLMELİ'
Devrimsel bir hareket olan dijital dönüşüme kısa vadeli tedbirlerle cevap verilemeyeceğini anlatan Aydın, endüstri 2.0'ın dünyasında yaşayarak, dijital dönüşüm dünyasının gereklerinin karşılanamayacağını söyledi. Aydın, sanayi devrimini yakalayamayan ülkelerin geçmişte olduğu gibi yine çok zorluk çekeceklerini belirterek, "Bu dönüşümü yakalayamamak bizi korkutmalı" dedi.
Uygulamalı eğitimin önemine de değinen Aydın, "Öğrenmek yapmak demek. Çocuklarımızın öğrendiklerini tatbik edecek pratik tecrübeler kazanması çok önemli. Bu anlamda üniversite sanayi iş birliği mutlaka geliştirilmeli" diye konuştu.
'BİLGİ VE BECERİYİ BELKİ FARKLI ORTAMLARDA VEREBİLİRİZ'
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan da içinde bulunulan dönemde dünyanın yeni dönüşüm sürecinden geçtiğini, dijitalleşme ve sayısal dönüşüm süreçlerinin her alanda olduğu gibi eğitimde de yaşandığını söyledi. Eğitim öğretimin sadece kitaplardan ve dijital ortamlardan oluşan bir süreç olmadığını, toplumla etkileşim halinde bulunarak yaşanılan bir süreç olduğunu belirten Özkan, "Bilgi ve beceriyi belki farklı ortamlarda verebiliriz. Ancak bunun üzerine topluma fayda sağlayacak becerileri kazandıracak şekilde bir eğitim vermenin aslında kampüs eğitiminden geçtiğine yürekten inanıyoruz" dedi.
Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here