Blenderdan Geçirmemeniz Gereken Besinler - Kulis Haber

Son Dakika

Kulis Haber

Olayların arka planı

Post Top Ad

Responsive Ads Here

17 Mayıs 2019 Cuma

Blenderdan Geçirmemeniz Gereken Besinler

Hayatımızı kolaylaştıran blendarı her besinde kullanabileceğimizi düşünsek de uzmalar bu düşüncenin yanlış olduğunu ortaya koydu. Pratik diye kullandığımız blenderlar aslında bazı besinlerin vitamin ve minerallerini öldürerek besin değerinin düşmesine neden oluyor. Peki  geçirmememiz gereken  nelerdir? İşte blenderdan geçirmemeniz gereken besinler.



Mutfakta işimizi kolaylaştıran karıştırıcılar ne yazık ki her yiyeceğin parçalanması için uygun değiller. İşte blender'dan geçirilmemesi gereken ...
YEŞİL YAPRAKLI SEBZE VE MEYVELER
Yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi lif oranı yüksek gıdalar da karıştırıcılarda parçalandığında vitamin ve mineral kaybı yaşar.
KURUTULMUŞ DOMATES
Kuru domateslerin deri gibi dokuları blenderda sıkışmaya neden olabilir. Bu yüzden öncesinde onları yumuşatmaya ihtiyacınız var. Kuru domatesleri karıştırıcıdan geçirmeden önce yaklaşık 5 dakika su dolu bir kase içinde bekletin.
PATATES
Profesyonel şefler, nişastalı yapıya sahip olan patatesin parçalandıktan sonra ağızda hoş olmayan tat bırakacaklarını söylüyorlar.
ZENCEFİL
Lifli yapısı blender'da onların parçalanmasına izin vermeyecek, ve iplik iplik bir görüntüye neden olmasını sağlayacaktır. Onları bu şekilde tüketmek lezzet vermez. Zencefilin doğranması en sağlıklı olanıdır.
DONDURULMUŞ MEYVELER
Dondurulmuş meyveler, karıştırma bıçaklarının çatlamasına ya da kırılmasına neden olabilir. Donmuş meyveleri karıştırıcıdan geçirmeden önce buzlarının çözülmesini bekleyin.
FINDIK
Fındık, kahve çekirdekleri vb. gıdalar, sadece bıçak değil karıştırıcıların motoruna bile zarar verebilir. Blender bıçağı, son derece sert olan bu besinleri parçalamak için zorlanabilir ve sonucunda karıştırıcıların motorları hasar görebilir.
Kaynak: Sabah 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here