Kalp Krizi Riski - Kulis Haber

Son Dakika

Kulis Haber

Olayların arka planı

Post Top Ad

Responsive Ads Here

30 Mart 2019 Cumartesi

Kalp Krizi Riski

“Düşük karbondihratlı diyet kalp krizi riskini artırıyor”Diyetisyen Ä°dil Ä°mamoÄźlu, gĂĽnĂĽmĂĽzde gençler tarafından 'ekmek yemiyorum' gibi sık tekrarlanan söylemlerin ve internetten geliĹźi gĂĽzel bir Ĺźekilde seçilip uygulanan diyetlerin çok yanlış olduÄźunu belirtti.

Beslenme tedavisinin bireye özgĂĽ olması gerektiÄźini vurgulayan Ä°mamoÄźlu, Ĺźunları söyledi: 

"Yani kiĹźinin zayıflama, kilo alma veya baĹźka bir maksatla beslenme tedavisine ihtiyacı varsa bir kere bu noktada mutlaka uzmanından bu konuda destek almaları gerekiyor. Karbonhidrat kullanımı derken de biz karbonhidrat ihtiyacının basit Ĺźekerlerden gelmesini istemiyoruz. Ĺžeker, Ĺźekerli gıdalar, meyve suları, meĹźrubatlardan gelmesini istemiyoruz. Burada önemli olan saÄźlıklı kaynakların, tahılların, baklagillerin, mevsiminde tĂĽketilen sebze ve meyvelerin diyette daha ağırlıklı tĂĽketilmesi ve gĂĽnlĂĽk enerji ihtiyacının ortalamada yĂĽzde 50'sinin bu kaynaklardan saÄźlanması son derece önemli."
dusuk-karbondihratli-diyetler-kalp-krizi-riskini-artiriyor_9736_dhaphoto1 (1).jpg
Ä°mamoÄźlu, diyette karbonhidratların fazla kısıtlanmasının da kalpte ritim bozukluklarına neden olduÄźunu söyleyerek, "Bu da kalp krizi riskini arttırıyor. Aslında bireylerin beslenmesinde karbonhidrat ihtiyacının yĂĽzde 40-60 arasında karşılandığında bu riskin en düşük seviyede olduÄźunu söyleyebiliriz. Bu çerçevenin dışında karbonhidrat tĂĽketimlerinde riskin arttığı görĂĽlĂĽyor" dedi.
Kaynak : NTV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here