Bu hafta çıkan kitaplar - Kulis Haber

Son Dakika

Kulis Haber

Olayların arka planı

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Mart 2019 Cuma

Bu hafta çıkan kitaplar


Romandan, kişisel gelişme, araştırmadan tarihe farklı türlerde haftanın yeni çıkan kitaplarını derledik...


BAĞIRMAYAN KARI KOCA OLMAK, Hal Edward Runkel-Jenny Runkel, Çevirmen: Ebrar Güldemler, Aganta Kitap, 279 sayfa, 28 TL.

İlişkilerde kalıcı bağlar kurmanın yollarını anlatan kitapta okuyucunun kendine odaklanması ve sadece romantik ilişkilerde değil, tüm ilişkilerde kalıcı iyileşme sağlaması amaçlanıyor. Bağırmadan, kırmadan, sitem etmeden, küsmeden bağ kurmanın ve evliliği sürdürmenin mümkün olduğunu vurgulayan yazarlar, kitap okunduğunda bunun farkına varılacağını öne sürüyor.

SIRADIŞI YAZARLAR, Celia Blue Johnson, Hep Kitap, 160 sayfa, 22 TL.

Victor Hugo, Agatha Christie, Friedrich Schiller gibi güçlü hikâyecilerin yazarlık serüvenleri...Okumayı hayatının merkezine koyanlara yönelik ‘Atölye’ serisinden çıkan kitap, yazarların ilginç, komik hatta bazen tuhaf sayılabilecek takıntılarına ışık tutuyor.

KIZ GÜCÜ HİKÂYELERİ, Melda Davran, Mona Yayınları, 200 sayfa, 29 TL.

Türkiye’ye ışık tutmuş 40 kadının hikâyesi... Afife Jale, Halide Edip Adıvar, Leyla Gencer, Meral Okyay, Nene Hatun, Yıldız Kenter, Türkan Saylan... Kadın olmanın, cinsiyetin de ötesinde ‘insan’ olabilmek için çaba gösteren bu kadınların mücadelesi ‘Kız Gücü Hikâyeler’de.

SON ZEYTİNLER, Berna Güzey Yırtıcı, Ötüken Neşriyat, 142 sayfa, 13 TL.

Hayatın türlü sahneleri arasında kaybolup kendini bulmaya çalışan insan halleri... Toplam dokuz hikâye ve iki denemeden oluşan kitap, hem maddi dünyanın gerçeklerini hem de masalsı ve fantastik öğeleri içinde barındırıyor.

MİLLİ MÜCADELE’DE TÜRK VE YUNAN ESİRLER, Cemalettin Taşkıran, İş Kültür, 336 sayfa, 28 TL.

Kurtuluş Savaşı’nda karşılıklı esir düşen Türk ve Yunan askerlerin, sivillerin hikâyelerine tanıklık ediyor. Türk esirlerin İzmir ve Trakya üzerinden götürülüp yerleştirildikleri tespit edilebilen 31 esir kampı ile Yanan esirlerin yerleştirildikleri Anadolu’nun çeşitli yerlerindeki 17 esir kampı, esirlerin gündelik hayatları ve eve dönüş süreçleri; belge, fotoğraf ve mektuplarla okuyucuya sunuluyor.

AF, Ahu Güngör Ağca, Martı Yayınları, 288 sayfa, 20 TL.

İki gerçek dost Zuhal ve Leyla... Zuhal geçmişte kalmış bir aşkın peşinde iz sürüp insanlığını, hayatını ve ne kadar iyi bir dost olduğunu sorgularken, iç sesi de en acımasız haliyle kendisine eşlik ediyor.

ZENGİNLİKLERİMİZ, Kaouther Adimi, Çevirmen: Damla Kellecioğlu, Deli Dolu Yayınları, 188 sayfa, 34 TL.

Albert Camus ve Antoine de Saint – Exupery dahil pek ünlü yazarın kariyerine yön vermiş yazar ve editör Edmond Charlot, 1936’da başkent Cezayir’de bir kitapçı açmasıyla başlar her şey. Bu kitapçı aynı zamanda genç yazarları teşvik eden bir yayınevi, yoksul halk ve öğrenciler için bir kütüphane, üretken bir sanat galerisi, kısacası bir kültür merkezi halini almaya başlayacaktır.

STRATONIKEIA, Hakan Özaydınlık, İlkim Ozan Yayınları, 142 sayfa, 22 TL.

Stratonikeia antik kenti üzerinden Köy Enstitüsü mezunu bir genç öğretmenin tarihin derinliklerinde kayboluşuyla başlayan olaylar dizisini anlatırken, Anadolu’nun kadim tarihine de ışık tutuyor.

BENİ UNUTMA RUSYAM, Vercihan Ziflioğlu, Kuzey Işığı Yayınları, 170 sayfa, 24 TL.

Ekim Devrimi öncesinde Kars henüz Rus Çarlığı’nın eyaletiyken tarihi şehre yerleşen Beyaz Ordu mensuplarıyla, devrimin hemen ardından hayatlarını kurtarmak için başka ülkelere kaçmayı başarabilen asillerin ve Beyaz Ordu mensuplarının zorlu yaşamlarına odaklanıyor. Ekim Devrimin ardından Beyaz Ruslar dünyanın dört bir yanına dağılmış, pek çoğunun ilk durağı Türkiye olmuştu. Türkiye’ye gelen 200 bine yakın Beyaz Rus’tan bugün geriye sadece 10 kişi kaldı. Geçmişe tutunmaya çalıştıkları tek manevi varlıkları Karaköy’deki üç kiliseydi. Artık onları da yitirmek üzereler. Beyaz Ruslar aramızdalar fakat artık varla yok arasında bir yerdeler.

MAKİNE OLMAK, Mark O’Connell, Çevirmen: Öznur Karakaş, Domingo Yayınevi, 272 sayfa, 30 TL.

Gazeteci Mark O’Connell, ‘Makine Olmak’ta hareketin içine doğru büyüleyici -ve ürkütücü- bir keşfe çıkıyor. Laboratuvarlarına giriyor, siborga dönüşmek için ciltlerinin altına çipler yerleştiren bir biyo-hacker topluluğuyla bodrumlarında tanışıyor; buralarda insanı afallatan yeni teknolojik olasılıklar ve bunların yarattığı ahlaki ikilemlerle yüzleşiyor. Makine Olmak, insanın mümkün geleceğini görebilmek için ufuk açıcı bir kitap.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here