Ruslar ve Kafkas milletleri tarafından çokça tüketilen kefir,doğal mucizlerden birisi olarak karşımıza çıkmakta. İçeriğinde bulundurduğu A , D , E , B1 , B12 ,K , vitaminleri ile Kalsiyum , Magnezyum , Fosfor , Flor ve Selenyum mineralleri gibi pek çok etken madde ile, insan sağlığını pek çok yönden destekleyen bir iksir gibidir. Peki kefirin faydaları nelerdir?
Kafkas milletleri tarafından çok uzun yılalrdır kullanılan kefir, bilim insanlarını şaşkınlığa uğratan bir içecektir. İçeriğinde barındırdığı vitamin ve mineral açısından zenginliği, insan sağlığı açısından pek çok açıdan oldukça mühimdir. Kefirin en önemli faydaları arasında sindirim sistemini düzeltmesi geliyor.
KEFİRİN SİNDİRİM SİSTEMİNE ETKİSİ
Özel bir mayalama tekniği ile üretilen kefir, kabızlık sorunu yaşayanlara doğal bir deva görevi görüyor. Uzun süreli kefir kullanımında, sindirim sistemi kusursuza yakın bir düzenle işliyor. Ayrıca alkol tüketiminin yüksek olduğu Kafkasya bölgesinde, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarının beklenenden az olması kefirin mide zarını onarıcı etkisinden kaynaklanıyor.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Kefirin bir diğer özelliği de, kan damarlarını temizlenmesine katkıda bulunarak,vücuttaki kolesterol oranını düşürmesi.
CİLT RAHATSIZLIKLARINA KARŞI MÜCİZEVİ ETKİYE SAHİP
Kefir ayrıca egzama ve sedef hastalıklarına karşı iyi gelirken, vücuttaki mantar oluşumuna karşı da etkin konumda.
İÇ ORGANLAR ÜZERİN DETEMİZLEYİCİ ETKİSİ BULUNUYOR
Kefirin bilim insanlarını şaşkınlığa uğratan bir diğer özelliği ise, damar yollarını temizlemesi ve içeriğindeki yoğun miktardaki vitamin ve mineraller dolayısı ile karaciğer,kalp,pankreas, böbrek ve dalak gibi organlar açısından önem taşıması.
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR
Kefir içeriğinde bulundurduğu B12 ile hafızanın güçlenmesine katkı sağlıyor. Özellikle balık yemesi sakıncalı bulunan hamile kadınlar için, B12 takviyesinin kefir ile alınması öneriliyor.
KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR, BÜNYE ÜZERİNDE KUVVET SAĞLIYOR
Yüksek rakımlı ve çetin kış şartlarında geçen Kafkas milletlerinin bunlara karşı dayanıklı olması sürpriz bir durum değil. Bölgede yoğunca tüketilen kefir, vücut iskelet sistemine büyük oranda dayanıklılık sağlıyor. Ayrıca çetin kış şartlarında vücudu soğuklara karşı koruması da bilinen bir gerçek.
Kaynak: Sabah
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder